Sådan håndterer du tab ved at være mentalt stærk

Forestil dig at du satser dine penge med gambling og Betfair promo og at det går så godt at du satser mere og mere. Så har du lige pludselig din selvtillid til at satse mere og mere, men lige pludselig går det godt og så er alle pengene tabt. Hvordan kan man håndtere sådan et tab og sørge for at blive ved med at være fysisk og psykisk stærk i denne svære tid?

Hvert år søger omkring 700 personer behandling for ludomani. De fleste, der henvender sig til Center for Ludomani er mænd (88 %), mens kun 12 procent er kvinder. Især unge under 25 år henvender sig mere og mere til centret. Mens syv procent under 25 år henvender sig til Center for Ludomani i 2009, så var den andel steget til 27 procent i 2016.

Tag en pause fra gambling

Hvis du taber mange penge på gambling, så er løsningen ikke at dække dit tab ved at gamble om flere penge i håbet om at vinde mere end det du allerede har tabt. Hvis du har tabt mange penge, kan det være en god ide at holde en pause fra gambling.

Styrk din mentalitet med fysisk aktivitet

Hvis du er spilleafhængig kan det naturligvis være svært lige pludselig at holde en pause fra gambling. De færreste kan bare sige til sig selv ”nu holder jeg en pause” og så sidde derhjemme uden at blive fristet til at spille. Derfor er det en god ide at distrahere sig selv og det kan du blandt andet gøre med sport.

Du kan blive mere mental robust ved at udøve fysisk aktivitet. Hvis du træner seriøst og bliver ved med det vil du ifølge direktøren for Center for Mental Robusthed mærke en forskel efter omkring ti uger. Træning er med til at styrke vores nye neurale netværk, som i populære folkemunde også bliver kaldt for hjernens motorveje.

Analyser dine følelser

En anden metode til at blive mentalt stærk er at kunne analysere sig selv. Spørg dig selv om hvilken følelse du har i kroppen og hvordan det kan være at du har det sådan. Gå derefter videre til at analysere om de følelser vil have en indflydelse på din opførsel før de rent faktisk har en indflydelse. Dette kan hjælpe dig med at håndtere dine følelser i negative situationer.

Lær at acceptere dine tab

Der er mange, som tager sine tab personligt og ikke kan håndtere at de personligt står til ansvar for tabet. En del af mental styrke er at acceptere at du aldrig har komplet kontrol over om du vil vinde penge ved at gamble. En anden del af den mentale styrke handler om at kunne acceptere eventuelle tab. Prøv så vidt som muligt at planlægge hvordan du vil reagere i forbindelse med eventuelle tab. Faktisk siges det at hvis du lærer at acceptere dine tab, så bliver du bedre til gambling, da du vil have nemmere ved at håndtere situationer både når du taber eller vinder.

Tænk positivt

”Always look on the bright side of life” er en populær sang, som de fleste kender og det er en god tommelfingerregel til mental styrke. Gå efter at bruge så meget positivitet som muligt til at gennemgå svære situationer. Du kommer hurtigere op med positive tanker i stedet for at fokusere på de negative faktorer.