Kraftfull TED foredrag for mental sundhed

I dag kan vi finde alt på nettet, lige fra råd om, hvordan du bruger Pip.dk bonuskode, til råd om, hvordan vi kan klare vores mentale helbred. Der er givet mange råd angående sidstnævnte – men det, de fleste sagde, påvirkede dem, var TED-samtalen.

Ted foredrag er en af (hvis ikke den første) mest kendte og besøgte tale begivenheder i verden. Det kredser om mange vigtige emner i livet, men et af de mest omtalte og mest respekterede emner er helt klart mental sundhed.

Depression, hemmeligheden vi deler. (Andrew Solomon)

Denne TED foredrag er en af mest virkningsfulde foredrag om depression, i betragtning af det indtryk, den efterlod på folk. Mange af dem siger, at Andrews tale hjalp dem med håndtere depression lettere og mange af dem fik kuldegysninger, mens de lyttede til ham. 

Han synes, at ikke nok mennesker taler om, hvor latterligt det føles for en deprimeret person at være deprimeret, for hvordan er det muligt ikke at fungere normalt ligesom alle andre og hvorfor det også er svært at gøre de enkleste ting. Så det føles meget latterligt ikke at kunne presse sig selv til at gå i bad eller komme ud af huset. Men samtidig er du klar over, at det ikke er under din kontrol, og det burde være grunden til at stoppe med at være så hård ved dig selv og forstå og acceptere, at du har det sådan. Kun når du er bevidst om og OK med det faktum, at det er sådan, du virkelig føle, at det er din skyld, kan du begynde at få det bedre. Fordi du kan se alt mere klart. Derfor er hans råd at tale mere åbent, ærligt og uden skam om, hvordan depression virkelig får os til at føle.

Den overraskende videnskab om lykke. (Dan Gilbert)

Sandsynligvis det mest stillede spørgsmål i verden: hvad er lykke, og hvordan finder man det? Dan fortæller om den store fejl, som mennesker begår, når de “søger” efter lykke. Vi forventer, at lykke skal være noget uden for rækkevidde, så svært at opnå, og at det er i omverdenen, sandsynligvis en begivenhed, der burde ske, og som vi skal vetne på. Men i denne meget inspirerende TED foredrag siger Dan, at lykke,  chokerende, kommer indefra os, og at vi kan finde den i vores egne oplevelser. Han opdeler lykke i to komponenter: 

den lykke, vi støder på, og den lykke, vi skaber.

At blive hængende i det negative. (Alison Ledgerwood)

Mennesker falder ofte i en negativ tankegang, når de begynder at lede efter alle de dårlige ting i enhaver situation, nogle gange uden at være i stand til at kontrollere reaktionen. Alison forklarer, hvorfor vores sind naturligt går ind i negative tænkning og bliver hængende der i et stykke tid. Når først vores sind sidder fast det negative, er det virkelig svært at få det til at skifte tilbage til positive tænkning. Negativ bliver bare for velkendt til at give slip. Men Alison forskirer os om, at positiv tænkning faktisk kun kræver lidt mere indsats, og hun giver os en forklaring på, hvordan man gøre det. Mens du lytter til videnskaben bag negative tanker, kan du føle dig trøstet, ved at du ikke er alene, og at der er en grund til at føle sådan.

Hvilken virkelighed er du? (Isaac Lidsky)

Isaac siger, at virkeligheden ikke er, hvad du opfatter, men snarere noget, du skaber i dit sind. Han lærte dette af erfaring, og han opfordrer alle til at holde op med at være bange og komme med undskyldninger og se på det faktum at være i stand til at skabe sin egen verden som en velsignelse frem for forbandelse. I denne TED foredrag vil du inse, at virkeligheden er absolut individuel, og din egen virkelighed er kun kontrolleret af dig.