Hvordan man håndterer en narcissistisk partner

Ethvert forhold, hvad enten det er venskab, kolleger eller kærlighedsforhold, skal have nogle forskelle. Der altid en egenskab, som du ikke kan lide, som din partner havde, men et nummer et skridt til at overvinde dette er at “simpelthen” undtage det. At forsøge at ændre din partner er en af de største fejl, mennesker begår, da det kan kun skubbe dem væk. Eller hvis ikke, vil du begynde at beskæftige dig med en partner, som ikke er dem selv længere, fordi du forsøger at ændre dem, hvilket ikke gavner nogen i det lange løb. Så hvordan kan du virkelig håndtere en narcissistisk partner? Her er nogle tips, der VIRKELIG burde hjælpe!

Hvem klassificerer som en narcissist?

For det første bør du undersøge, hvad en narcissist er. Ligesom at du vil kunne forstå din partners adfærd. Når du først forstår situationen, bliver det letter at håndtere den.

Nu hvor du forstå bedre, er den næste ting at undtage, at det er sådan din partner fungerer.

Da det er kendt, at narcissitter ikke har empati, er manipulerende, meget selvcentrerede, berettigede osv., bliver du nødt til at begynde at tale op for dig selv og stå på dit hold. Med en fast holdning og selvtillid vil narcissisten ikke være i stand til at bruge dig eller narre dig, hvilket på en måde gør dem magtesløse.

Grænser er vigtige

Den næste ting er fast forbundet med den forrige, mens du taler op for dig selv, bør du også sætte grænser. Dette vil også efterlade din narcissistiske partner magtesløse og ked af det, men den eneste måde at håndtere alle de dårlige egenskaber ved en narcissist, er ikke at efterlade plads til en narcissist til at opføre sig, som de altid gør.

Fokuser ikke på dem

Sammen med de sidste to råd skal du stoppe med kun at fokusere på dem. Dette bryder også narcissistens mønster, hvilket er essentielt i omgangen med dem. Du skal begynde at opmuntre dem til også at fokusere på sig selv og prøve at finde ud af, hvor de tager fejl og indrømme, at de er. For en narcissist vil altid give dig skylden for alt, da de tror, at de kan aldrig tage fejl. 

Bed om handlinger, ikke ord

Når du har vænnet dig til at holde op for dig selv, bør du begynde at kræve mere handling fra din narcissistiske partner, ikke kun ord. Da de er manipulerende, vil de strategisk love dig og berolige dig, men de sætter aldrig ord i handling.

Efter alt dette skal du også være meget opmærksom på, at du måske har brug for følelsesmæssig støtte, fordi det at tage så mange handlinger for at håndtere din partner vil være følelsesmæssigt og fysisk dræning. Men hvis du er klar til at gøre tingene anderledes, skal du gå “all in”.

Vær også opmærksom på, at din partner kan have brug for mental hjælp, såsom terapi sessioner eller gruppe sessioner, for mere effektivt at indse, at deres adfærd skader aller, inklusive dem slev. Du kan ikke håndtere en narcissistisk partner helt på engen hånd, så derfor anbefales professionel hjælp stærkt, for også at redde dit velvære!