Derfor er taknemmelighed vigtigt for dit velvære

Taknemmelighed er en vigtig del af dit liv, og kan ændre dit humør øjeblikkeligt. Det kan hjælpe med at skifte vores tanker og gøre at du føler dig gladere. Faktisk kan det have en helende effekt. Vi kigger på de mange fordele ved taknemmelighed nedenfor.

Sådan kan du være taknemmelig

Der er mange måder at være taknemmelig på.

I din hverdag kan du udtrykke din taknemmelighed ved at takke dem der hjælper dig i supermarkedet, en person som holder en dør for dig, en ven som hjælper dig med et problem, sætte pris på din partner og sådan kan vi blive ved.

Ser du noget du kan lide på YouTube, TikTok, Instagram eller andre sociale medier, kan du vise din taknemmelighed ved at skrive en kommentar. 

Du kan også være taknemmelig over livet. Måske lyder det flyvsk, men det hjælper at sætte pris på de små ting. Det kan fx være at du er taknemmelig over at det er godt vejr i dag, at du har nydt et godt måltid eller lignende. 

Sæt pris på tre ting om dagen  

Mange anbefaler at sætte pris på mindst tre ting om dagen. Før du går i seng, kan det hjælpe at skrive ned eller sige tre ting højt, om noget som du sætter pris på. Mange gange kan vi føle at vi har haft en dårlig dag, men fokuserer du på tre gode ting, kan du vende det rundt. 

Taknemmelighed er godt for helbredet

Du kan forbedre både dit fysiske og psykiske velvære med taknemmelighed. At have en dagbog med fokus på taknemmelighed kan føre til mindre stress, bedre søvn og du kan være mere følelsesmæssig opmærksom.

Desuden siges det også at taknemmelighed byder på mere energi, vitalitet og motivation til at yde en større indsats. 

Desuden er der mange folk, som mener at negativitet kan føre til sygdom. Undersøgelser har vist at folk, som er meget negative, har større sandsynlighed for at få hjernesygdomme som fx Alzheimers eller demens, samt problemer med fordøjelsen eller hjertet.

Studier har også vist at folk, som har en mere negativ tendens, kommer sig langsommere ovenpå sygdom sammenlignet med en person, som er positiv og taknemmelig.

Hvordan starter jeg? 

Måske kan alt dette virke overvældende. Bare rolig, du kan du tage det lidt efter lidt. Fx kan du købe en dagbog til at skrive om din taknemmelighed nogle gange om ugen. Før eller senere, vil du måske gøre det automatisk hver dag. 

Tænk også over folk i din omgangskreds. Forsøg at tilbringe tid med især de personer, som er mere positive, da den slags energi smitter i høj grad. Du kan også se videoer på nettet og læse bøger om taknemmelighed for at lære mere om det.