Derfor er sport godt for dit mentale helbred

Du ved sikkert allerede at sport er godt for både krop og sind. Der er fordele som mindre sygdom, stress, angst, depression og meget mere, som du kan høste, når du får pulsen op og køre. Det kigger vi på nedenfor. 

Du behøver ikke engang at dyrke sport selv

På denne side vil vi fokusere på fordele ved at være fysisk aktiv. Dog er det interessant at fremhæve at fx fodbold kan give dig lignende fordele både som tilskuer og fodboldspiller. Er du glad for 888sport bonus og fodbold, kan der være gode nyheder til dig. Undersøgelser viser at mennesket lever sig så meget ind i en fodboldkamp at de oplever lignende fordele som de damer og herrer, der rent faktisk får sved på panden på grønsværen. 

Sport fører til endorfiner

Den største årsag til at sport fører til et bedre mentalt velvære er på grund af endorfinerne. Når du træner frigiver din krop kemikalier, som kaldes for endorfiner. De interagerer med receptorer i din hjerne, som reducerer din ide af smerte. Desuden udløser de en positiv fornemmelse i din krop. 

En sund pause fra de sociale medier

Med mange sportsaktiviteter tvinges du mere eller mindre til at lægge din telefon fra dig. Du kan ikke bokse med din smartphone i hånden. Det er heller ikke muligt at svømme med din mobiltelefon. 

Når du skifter tid på de sociale medier ud med fysisk aktivitet, vil du potentielt opleve et bedre velvære samt mindre angst og depression. Faktisk mener sportspsykologen Jarrod Spenser at skifte de sociale medier ud med fx cykling kan føre til endnu større fordele for dit mentale velvære end det allerede gør. 

Bliv mental stærkere

Når du træner bliver du også mentalt stærkere. Det gælder i hvert fald med træning, som udfordrer dig fysisk set. Fx kan det være at cykle op ad en stejl bakke, dyrke crossfit, løbe lange ture, øve dig i yoga eller andre udfordrende aktiviteter.

Måske er det svært i begyndelsen, men giv ikke op. Når du bliver mentalt stærkere, vil du blive bedre til at håndtere stress. Det fører til at du bliver mentalt stærkere og naturligvis vil det føre til en bedre hverdag. 

Bedre immunforsvar 

Når du dyrker sport, forbedrer du også dit immunforsvar. Fx kan træning hjælpe med at rense lungerne for bakterier. Den fysiske aktivitet kan også bidrage til at frigive giftstoffer i din krop.

Når det kommer til stress, som vi allerede har været inde på, bremses stresshormonet kortisol også af træning. Ikke alene kan stress være fysisk drænende, det kan også føre til sygdom. Men med træning kan du altså blive stærkere og modstå sygdom. Naturlig vil det bidrage til dit generelle mentale velvære, da ingen bliver glad af at være syg hele tiden. 

Sov bedre om natten

Sport hjælper mange personer med at sove bedre. Flere undersøgelser peger på at sport potentielt kan hjælpe dig med at sove bedre og vågne mere frisk op. På den måde har du mere energi til at dyrke sport, og derfor er der nærmest tale om et tovejssystem, som bidrager af hinanden. 

Du har nok ikke brug for at læse undersøgelser for at vide at søvn fører til glæde. Mange starter dagen i et dårligt humør, når de ikke har sovet godt. Derfor er det positivt at træning hjælper folk med at hvile mere om natten, og dermed starte dagen på bedre vis. 

En sundere livsstil 

Alle disse ting, som vi allerede har været inde på, fører normalt også til en sundere livsstil. Når du begynder at dyrke mere sport, vil du typisk forbedre din kost. En forbedret kost med mere fiber, frugt, grønt og proteiner, kan forbedre dit humør, reducere stress, angst og depression.