Gode apps som angstramte kan downloade

Angst i Danmark er en folkesygdom. Tal fra Sundhedsstyrelsen viser at ca. 350.000 danskere lider af en form for angst. Især flere børn og unge bliver diagnosticeret med angst og derfor er det godt at der er kommet flere redskaber takket været teknologi til at hjælpe personer med angst. Et nyttigt redskab er chatfunktioner hos redningslinjer. Et andet nyttigt redskab er apps til smartphones – mobiltelefoner bruges ikke kun til sjov og Bingosjov spil. I denne artikel gennemgår vi fem gode appssom angstramte kan downloade til sin mobiltelefon.

HelloMind

Da HelloMind blev lanceret I 2016 væltede app’en Pokemon Go af pinden og blev den mest populære app i den danske App Store i løbet af mindre end 24 timer. Den populære app tilbyder hypnose-behandling til blandt andet angstramte, men den kan også hjælpe personer, der døjer med lavt selvværd, søvnproblemer, stress og over-spisning.

En af årsagerne til at HelloMind er så populær er at den er gratis at hente ned i første omgang. Dog er der mulighed for tilkøb som fx ubegrænset adgang eller ”Boosters”. Den dag i dag er appen stadigvæk en af de 100 mest populære app’s inden for sundhed og fitness i den danske App Store hvor den også er vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner.

Worry Watch

Worry Watch koster 25 DKK at downloade og for angstramte er det penge, der er godt lagt ud, da appen er et værktøj til at reflektere over vores selvindsigter. Appen bruger metoder som logbog, sporing, analyse, at indse og reflektering til at give dig en bedre forståelse af dit tankemønstre og hvordan det kan ændres til det bedre.

PanicRelief

PanicRelief er decideret udviklet til folk der har angst og/eller som oplever angstanfald. Appen er udviklet af psykiateren Marianne Breds Geoofrey, som er en af de førende angsteksperter i Danmark. Hun har brugt sin ekspertviden til at skabe en app, der kan bruges til at håndtere angstanfald i opløbet ved blandt andet at fortælle dig hvordan du skal kontrollere vejrtrækning.

Appen hjælper ikke kun angstramte, men også praktiserende læger og ansatte på skadestuer, så de ved hvordan de skal agere i en situation hvor de står over for en person med panikangst.

Overvind Angst

Overvind Angst er skabt af Mindly.dk, som laver lydbøger til personlig udvikling. Hvis du betaler 219 DKK, så kan du downloade appen, der som titlen antyder, byder på hypnose der skal hjælpe dig med at overvinde din angst. 219 DKK kan lyde som mange penge, men det er et engangsbeløb, som er lagt godt ud.

Headspace

De andre nævnte apps i denne artikel er alle danske, mens Headspace er en engelsk app. Men vi følte alligevel at vi ville nævne den, da det er en af de mest kendte og udbredte apps inden for meditation. Faktisk er det den mest populære app i den danske App Store inden for sundhed og fitness.

Applikationen fungerer via en abonnementservice, der koster ned til så lidt som 50 DKK om måneden alt efter hvilket abonnement du vælger. Appen byder også på pakketilkøb, som fx ”Managing Anxiety” (håndtering af angst) som er særligt designede til fx angstramte.