Derfor kan du overvinde angst og depression med computerspil

Vi hører næsten ikke andet om at computerspil er skadelige for os, men faktisk kan tid bag computerskærmen også bruges positivt til at overvinde angst og depression i mange tilfælde. Det behøver ikke nødvendigvis at indtaste Comeon bonuskode, selvom fordelene, det giver, er store.

Ikke alene foran skærmen

Mange påstår at man bliver afskåret fra resten af omverden, når man spiller computerspil, men det er ikke helt sandt, da der er masser af mulighed for at spille sammen over internettet. Især mange ældre viser en stigende interessen for at spille online spil sammen. Det kan både være sammen med familiemedlemmer som fx børnebørn samt venner og veninder fra nær og fjern. På den måde kan de ældre bekæmpe den store risiko for at udvikle en depression, som mange ældre over 65 år døjer med især på grund af ensomhed.

Puslespil hjælper mod angst og stress

Men det er ikke kun online multi-player spil der hjælper i kampen mod angst. Studier viser også at puslespil kan hjælpe med at reducere angst og stress, mens det forbedrer dit humør. Spil som Bejewled og Candy Crush kan hjælpe os, når vi kan mærke at angst og/eller stress bygger op indeni. Studier har endda vist at Candy Crush endda kan distrahere og glemme om trang til at snacke hele tiden og dermed kan det også hjælpe i kampen mod vægttab.

Overvind din angst med Madeline

Du kan endda finde angst- og depression-relaterede spil hvor du kan håndtere de mentale problemer gennem en figur på skærmen. Du kan fx prøve det klassiske 2D-platformspil Celeste. Her skal du gennemføre forskellige baner i spillet hvor du styrer hovedpersonen Madeline, som lider af angst og depression.

Madeline skal bestige Celeste-bjerget for at vinde kampen mod sine indre dæmoner. At bestige bjerget er et symbol på kampen for at overkomme Madeline’s udfordringer samt dine egne.

Computerspil hjælper mod angst for operationer

Studier har vist at børn, der døjer med angst før og/eller efter en operation, kan nyde gavn af at spille håndholdte computerspil. Studiet viste faktisk at computerspil var en bedre løsning end den bedst tilgængelige medicin til håndtering af angsten.

Dette hænger sammen med angst er tæt forbundet med vores opmærksomhed. Vores tanker sætter gang i den psykologiske proces, der får os til at mærke angsten tæt ind på egen krop. Mens frygt hænger sammen med noget der er ved at gå galt, så hænger angst sammen med noget der kan gå galt.

Derfor kan computerspil hjælpe med at distrahere hjernen, så tanker om hvad der evt. kunne gå galt ikke går i gang. Mens computerspil kan hjælpe børn, der står overfor en skræmmende operation, så kan Tetris hjælpe patienter, der døjer med PTSD.

Virtual Reality kan også hjælpe mod angst

Ud over computerspil, så kan Virtual Reality briller også hjælpe mod angst. Virtual Reality briller bliver sat på dit hoved hvor du træder ind i en tredimensionel verden. Da alle dine bevægelser bliver registrerede føles det som at du er i den virkelige verden og denne teknologi kan bruges til at bekæmpe alt fra skræk (edderkopper, højde, osv.) til PTSD, generel angst mm.