6 gode grunde til at en dagbog er godt for dit mentale velvære

Både mænd og kvinder kan nyde gavn af at skrive i en dagbog. Det er heller ikke begrænset til en bestemt alder. Nedenfor gennemgår vi fem gode grunde til at du bør overveje at skrive i din dagbog.

Sæt tingene i perspektiv

Du kan skrive mange ting i en dagbog. Fx kan du gøre det til en vane at skrive noget, som du sætter pris på. Mange gange kan vi føle at en dag er gået dårligt. Dog finder du hurtigt ud af at der også har været positive ting, hvis du skriver tre ting ned, som er gået godt.

Få en bedre forståelse af dine tanker

Der flyver mange tanker igennem vores hoved hver dag. Derfor kan det hjælpe at få dem ned på skrift. På den måde kan du få en bedre forståelse af hvad du tænker på, og det er naturligvis godt for dit mentale velvære.

Grin lidt af dig selv

En dagbog er også en god ide til at tage nogle ting med et gran salt. Mange gange får vi tanker, der kan skade vores velværd og selvtillid. Når du skriver dem ned, vil du ofte se at der ikke er hold i nogle af de ting, som du tænker. Derfor kan en dagbog hjælpe dig med at få et mere realistisk overblik.

Sov bedre

Det er meget vigtigt at du får hvile hver dag. Hvis du har svært ved at falde i søvn, er det ofte fordi der er mange ting i dit hoved. Derfor kan det hjælpe at skrive de ting ned, og få dem ud af dit hoved. 

Det behøver ikke nødvendigvis at være negative ting. Nogle gange kan det også være at du er bange for at glemme noget. Derfor kan det hjælpe at notere det i en dagbog. Hvis du gør det til en vane at skrive i din dagbog, og måske tjekke dine noter fra dagen før, vil du sikkert ikke glemme de ting, som holder dig vågen i de sene timer.

Bliv bedre til at koncentrere dig

Mange er afhængige af deres smartphone. Derfor er det også en god øvelse at slukke den, eller sætte den på flytilstand, og fokusere på dagbogen. På den måde øver du dig i at koncentrere dig. Gør det gerne til en vane at skrive i din dagbog mindst 15 minutter ad gangen. Hvis du gør det til en konsekvent vane bliver du ikke kun mere koncentreret, men også mere disciplineret.

Skriv dagbog når det passer dig

Vi har fokuseret på at skrive i dagbog om aftenen, men faktisk kan du skrive, når det passer dig. Du kan bruge 10 minutter om morgenen, i toget eller aftenen. Uanset hvad er det godt for dit mentale velvære.